Študentski dom

Spoštovani študenti!

Objavljen je Razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2019/20.

Povezava do razpisov:

Dijaški in študentski dom Novo mesto spada pod Študentsko pisarno Ljubljana, zato vloge za subvencije pošiljajte na njihov naslov. Na naš naslov pošljite samo prijavnico za bivanje.

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje bivanja za študijsko leto 2019/20 bo potekal od 1. 6. do 16. 8. 2019. V tem času mora kandidat, ki želi pridobiti subvencijo, izpolniti prošnjo za bivanje na spletnem portalu eVŠ.

Rok za oddajo prošnje je 16. avgust 2019. Priporočamo, da z oddajo prošnje ne odlašajte do zadnjega dne! O vpisu v dom vas bomo pisno obveščali v mesecu septembru.

Prošnjo za sprejem in podaljšanje bivanja študent odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ: https://portal.evs.gov.si/bivanje/.

Naslov ‘Pisarne za študentske domove’ za pošiljanje oziroma oddajo vloge:

 1. po pošti:
  Visokošolsko središče v Ljubljani
  Študentski dom Ljubljana
  Pisarna za študentske domove
  p.p. 99
  1001 Ljubljana
 2. osebno na naslov:
  Visokošolsko središče v Ljubljani
  Študentski dom Ljubljana
  Pisarna za študentske domove
  Svetčeva ulica 9, Dom VI
  1000 Ljubljana

Telefonski številki za vse dodatne informacije sta: (01) 530 6027 in (01) 530 6028 in e-pošta: pisarnazasd@stud-dom-lj.si.

Tehnična pomoč za težave z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinska pomoč pri izpolnjevanju elektronske vloge:

Enotni kontakti center:

E-naslov: ekc@gov.si
Telefon: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki)

Informacije o domu

Oglejte si informacije o študentskih sobah na plakatu »Iščete študentsko sobo v Novem mestu?«

Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD Nm) nudi sodobno in spodbudno okolje za vse tiste študente, ki bodo študirali v Novem mestu. V domu je prostora za 174 študentov šol, ki so nameščeni v modernih dvoposteljnih sobah in apartmajih. V študentskem domu so posamezni apartmaji namenjeni študentskim družinam, posebna pozornost pa je namenjena nastanitvi invalidov.

Študentje lahko v domski kuhinji koristijo študentske bone. Poleg prehrane in nastanitve ustvarjamo pogoje za kvalitetno izrabo prostega časa, v različnih organiziranih dejavnostih. V kletni prostorih smo uredili prostor za druženje študentov, saj smo se želeli približati potrebam študentov. Poleg doma je urejeno parkirišče in zunanja športna igrišča.

Študentsko življenje v študentskem domu pomeni prilagajanje sostanovalcem; pomeni pa tudi ustvarjanje skupnosti, kjer bo lahko vsakdo ujel svež veter v svoja jadra in gradil na trajnih prijateljskih vezeh.

Ceniki

Lahko si ogledate naše cenike.

Vodja študentske pisarne: Nataša BAVEC

Telefon: 07 / 393 55 87; mobilni telefon: 041 / 734 204;
e-pošta: natasa.kokol@guest.arnes.si

Študentje si lahko ogledate tudi pravilnik o domskem redu našega doma.