Študentski dom

Vpis v dom

Objavljen je razpis za sprejem in podaljšanje bivanja študentov visokošolskega študija v študentskih domovih in pri zasebnikih za študijsko leto 2017/2018.

Rok za oddajo prošnje za sprejem in podaljšanje je do 16. avgusta 2017.

Tehnična pomoč za težave z digitalnim potrdilom in elektronskim podpisom ter vsebinska pomoč pri izpolnjevanju elektronske vloge:
Enotni kontakti center:
e-naslov: ekc@gov.si
tel.: 080 2002 (od 7.00 do 22.00 ure med delavniki)

Informacije o domu

Oglejte si informacije o študentskih sobah na plakatu »Iščete študentsko sobo v Novem mestu?«

Dijaški in študentski dom Novo mesto (DŠD Nm) nudi sodobno in spodbudno okolje za vse tiste študente, ki bodo študirali v Novem mestu. V domu je prostora za 174 študentov šol, ki so nameščeni v modernih dvoposteljnih sobah in apartmajih. V študentskem domu so posamezni apartmaji namenjeni študentskim družinam, posebna pozornost pa je namenjena nastanitvi invalidov.

Študentje lahko v domski kuhinji koristijo študentske bone. Poleg prehrane in nastanitve ustvarjamo pogoje za kvalitetno izrabo prostega časa, v različnih organiziranih dejavnostih. V kletni prostorih smo uredili prostor za druženje študentov, saj smo se želeli približati potrebam študentov. Poleg doma je urejeno parkirišče in zunanja športna igrišča.

Študentsko življenje v študentskem domu pomeni prilagajanje sostanovalcem; pomeni pa tudi ustvarjanje skupnosti, kjer bo lahko vsakdo ujel svež veter v svoja jadra in gradil na trajnih prijateljskih vezeh.

Ceniki

Lahko si ogledate naše cenike.

Vodja študentske pisarne: Urška Petric

Telefon: 07 / 393 55 87; mobilni telefon: 041 / 734 204;
e-pošta: urska.petric1@guest.arnes.si

Študentje si lahko ogledate tudi pravilnik o domskem redu našega doma.

Študentski dom